De onvoorspelbaarheid van chronisch ziek zijn

Laat ik even eerlijk zijn. Ik praat veel over hoe ik mijn lepels (=energie) in mijn dagelijks leven indeel; maar eigenlijk is chronisch ziek zijn één groot onvoorspelbaar spelletje. Zodra ik de spelregels begrijp, worden ze alweer verandert. En laat ik het al niet hebben over dat iedereen andere spelregels handhaaft.

Wat velen niet weten is dat ik het soms moeilijk vind om bijvoorbeeld afspraken te maken of enthousiast te zijn voor bepaalde evenementen. Het enige wat ik hoop is dat ik er überhaupt bij mag zijn. Gelukkig heb ik wel mensen om mij heen die het niet erg vinden als ik afspraken op het laatst afzeg.

Tuurlijk bouw ik beetje een routine op, maar elke verandering, kan dit op de kop gooien. Het omslaan van het weer kan mij bijvoorbeeld meer pijn geven, en onverwachts reizen met de bus creërt het gevolg dat ik thuis niks meer kan en alleen maar slaap. Ik verbruik namelijk meer lepels per dag als ik met de bus ga, dan met de fiets.

Wanneer kunnen jullie een blog verwachten?

Allereerst heb ik onderzoek gedaan naar hoe je een blog begint. Met deze spelregels ben ik aan de slag gegaan. Eén van die spelregels omschreef dat ik moest plannen. Plannen wanneer ik een blog post. Dan ontwikkel ik een routine en mijn volgers weten wanneer zij een blog kunnen verwachten. Laten we eens even kijken: twee blogs op 30 augustus en één blog op 6 september. Het is vandaag 21 september. Niet erg voorspelbaar dus.

Mijn doel is: om de twee weken een nieuwe blog. Dit is een nieuw dingetje dat ik mezelf moet aanleren tussen school & werk door. Het heeft even tijd nodig voordat ik heb geleerd hoe ik deze lepels ga besparen en ga indelen in mijn dagelijkse routine.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close