Solliciteren

Het is weer tijd om te solliciteren. Nee, ik ben niet mijn baan kwijt. Ik moet namelijk op zoek naar een afstudeerstage voor mijn opleiding. Ik ga alleen wel heel eerlijk zijn, en dat is dat ik niet altijd eerlijk ben geweest in het verleden over mijn gezondheid tijdens een sollicitatie. Waarom niet? Heel simpel, schaamte! En de angst om niet aangenomen te worden.

In het verleden heb ik dan ook meegemaakt dat het niet uitmaakt of ik in eerste instantie een goede indruk achterlaat. Ik kan de kennis en motivatie met mijn meedragen, maar tegelijkertijd als dat rugzakje boven tafel komt, beginnen de twijfels naar boven te komen. Opeens ga ik van een 10, naar een 0. Maar dat rugzakje is een extraatje. Ik weet hoe ik deze kan combineren met mijn vaardigheden en wat ik verder nodig heb.

Hieronder een paar voorbeelden.

Zelfkennis

Je krijgt iemand in het team met veel zelfkennis. Iemand die sneller informatie weet op te pakken, omdat ik minder tijd heb om deze toe te passen. Ik zorg voor oplossingen voor problemen waar ik tegenaanloop. En heel belangrijk, ik weet mijn zwaktes om te zetten naar sterktes.

Minder uren, hetzelfde werk

Ik heb de afspraak met school dat ik minder uren mag maken. Maar waarom zou je iemand aannemen die bijvoorbeeld 24 uur per week werkt ten opzichte van iemand die 36 uur kan werken? Omdat ik heb geleerd om hetzelfde werk in kortere tijd te behalen. Jaren ervaring laat ik het zo zeggen.

Ruimte & geduld

Mijn lichaam kan opeens omslaan, door veranderingen in mijn ritme. Begin van stage, nieuwe schoolperiode, meer verjaardagen, ect. Allemaal nieuwe ritmes, nieuwe activiteiten. Daarom heb ik soms even de ruimte nodig om hierop te kunnen inspelen. Een mindere periode betekent niet meteen dat ik het werk niet aan kan. Ik heb alleen even een beetje geduld nodig, totdat mijn lichaam weer het nodige ritme heeft.

Ik wil groeien

Als je een kijkje neemt op mijn LinkedIn zie je dat ik ervaring heb in verschillende branches: retail, horeca, toerisme, marketing, communicatie en evenementen. Alleen al die ervaringen geven aan dat ik hou van nieuwe dingen leren, mezelf ontwikkelen. Ik wil groeien.

Chronisch ziek betekent niet meteen onmogelijk. We hebben vooral nu wel gemerkt dat het juist mogelijk is om meer vanuit thuis te doen, als het nodig is. Meer dan dat we hadden gedacht. Ik doe al jaren niet anders.

Vraag: Hoe eerlijk zijn jullie met solliciteren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: