Verjaardag: het voelde fijn om moe te zijn

26 jaar geleden, op 28 januari werd ik geboren. Gelukkig niet alleen, maar samen met mijn tweelingzus. Oftewel, gisteren was onze verjaardag. Een dag die bestaat uit weinig rusten en veel doen.

Gisteren begon ik mijn dag vroeg. Ik kreeg mezelf iets makkelijker uit bed dan alle dagen daarvoor, om zo richting school te vertrekken. Ik ging met de bus, omdat de regen aan zou blijven houden. Op school begon ik met een wat mentaal zwaar gesprek, maar kon dat even loslaten toen ik eindelijk mijn klasgenoten na een tijdje weer live zag. Daarna volgde er twee examentrainingen. Die duurde allebei zo’n anderhalf uur. Tussendoor verloor ik een paar keer goed mijn concentratie. Maar… alles is mooi meegenomen voor het examen volgende week. Na de lange uren ging ik eind middag weer met de bus naar huis toe.

Thuis aangekomen zat de één nog achter de computer, was de ander nog even snel naar de winkel en lag de andere jarige job in bed. Ik zag alleen nog de bodem van de kwarktaart in de koelkast liggen en had de link al snel gelegd dat de rest nog gemaakt moest worden. Dat is zo gedaan, dus dat doe ik wel even.

Het is bij ons in huis gewoonlijk niet zoals de gemiddelde Nederlander om 5 uur aan tafel te zitten, dus begonnen we rond 7 uur aan het verjaardagsdiner. Samen met mijn moeder stond ik bijna anderhalf uur in de keuken om dit klaar te maken. Iedereen weet dat ze uit de keuken moeten blijven als wij hier bezig zijn. We hebben een soort van niet afgesproken systeem wat hectisch, maar tegelijkertijd ook snel en logisch werkt. Terwijl de gerechten in de oven staan, ruimen we de boel op.

We hebben twee verschillende gerechten gemaakt, dus die wil ik ook allebei proeven. Het is mijn verjaardag dus ik schep ruim op.

Na het eten word ik naar de bank gestuurd om nu het lichaam te laten rusten. Volgens hen had ik nu wel genoeg gedaan. Daarna kwam ik er niet meer vanaf. Ondanks dat ik bij elke beweging er 100 jaar overdoe en mijn ogen steeds kleiner en kleiner worden, voel ik mij voldaan.

Ik voel mij moe. Voldaan moe. Dat voelt fijn. Gelukkig hebben en kennen, we dat ook nog steeds.

Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen dat de gehele dag coronaproof was hè! Zowel op school als thuis. 😉

3 gedachten over “Verjaardag: het voelde fijn om moe te zijn

 1. Lieve Alexia, Ik kreeg vanochtend vroeg je nieuwe blog…leven met lepels onder ogen via Lex en Maria Groot. Alsnog van harte gefeliciteerd met jouw/ jullie verjaardag.Ooit al eerder kennis genomen van enige eerdere schrijfsels van jouw hand op je oude blog. Mooi de manier waarop je over je belevenissen en dingen die jou raken schrijft. Ik wens je veel succes toe met de ophanden zijnde examens en de weloverwogen keuze voor je vervolg- opleiding. Nooit vergeten alsjeblieft dat je datgene altijd kunt, wat je echt voor 100 procent wilt.!! Groet en liefs van Peter.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Peter…
   Lieve woorden voor onze dochter. Dank je wel.
   Esther

   Like

  2. Hallo Peter,

   Wat een ontzettend leuk bericht! Heel erg bedankt dat je de tijd hebt genomen om mijn blog te lezen. 😇 Wat een mooie complimenten!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close