Terug van weggeweest

Ofja, op mijn sociale media ben ik volop aanwezig geweest, maar het is even geleden dat ik een blog heb geschreven. Oftewel wat heb ik in de tussentijd eigenlijk gedaan? In mijn vorige blog vertelde ik dat ik tijdelijk ben gestopt met stage voor onbepaalde tijd. Heb je dit gemist? Geen probleem. Deze lees je HIER! Ben je wel up-to-date? Dan ga ik rustig verder.


De afgelopen weken heb ik dus thuisgezeten, om eens wat mentale en lichamelijke rust te vinden. Eigenlijk ben ik na een drukke periode op school, samen met het wat achteruitgaan van mijn gezondheid té snel begonnen aan stage. Dit resulteerde zich in een totaal overspannen op de bank in tranen uitgebarsten wrak. Ik wist wel dat ik het rustiger aan moest doen, maar ik wist gewoon niet hoe.
Ik ben tot de conclusie gekomen dat dat komt, omdat ik, zodra ik op het ‘werk’ of ‘stage’ ben, denk dat ik het maar moet kunnen en geen fouten meer mag maken. Mijn grenzen niet meer mag/kan aangeven. Bang voor afwijzing of vervelende confrontaties. Ik haat confrontaties. Maar goed, zo werkt het nu eenmaal niet. Ondanks dat het brein wel wil, kan mijn lichaam maar zoveel.


School had dit natuurlijk al lang in de gaten en trapte op de rem. Met wat tegenwerking vanuit mij, maar ik ben ze achteraf erg dankbaar. De afgelopen weken heb ik namelijk even NIETS wat moest gedaan. Ik ben eens gaan doen wat IK wil en wat ik KAN. Daarnaast ben ik eens gaan nadenken wie ik wil zijn, waar ik over een paar jaar wil staan en hoe ik daar wil komen.


Ik ben gaan praten met anderen, zoals o.a. mijn naasten, psycholoog en later ook met school en stage. Deze hebben de regie terug in mijn handen gegeven. Het bedrijf had me graag terug, maar daarvoor moest ik wel een plan van aanpak hebben. Wat wil ik? Wat kan ik? Waar moeten ze rekening mee houden? Oftewel hoe zie ik mijn stage voor me?

Momenteel voel ik me goed. Ik heb mijn eerste week erop zitten en ik heb die zeer positief ervaren. Mijn collega’s en mede stagiaires waren super enthousiast dat ik weer terug ben. We hebben afgesproken dat ik rustig ga opbouwen (3 dagen kantoor en 2 dagen thuis), zodat ik later wat meer verantwoordelijkheden erbij kan nemen. Hierdoor wordt het niet weer op het begin zo druk. Stage denkt volop met mij mee en vind het belangrijk dat ze een stage kunnen aanbieden die voor mij haalbaar is, op niveau voor mijn opleiding blijft en ondanks mijn chronische beperkingen een aanwinst is op mijn CV voor toekomstige werkgevers. Het is een bedrijf die mij graag verder helpt in mijn toekomstige carrière. Als stagiaire heb ik mijn eigen verantwoordelijkheden, maar is er dus ruimte om fouten te maken. Daar leer ik eenmaal van. Zoals de spreuk die op mijn paaskaartje luide: “Als je iets perfect wilt doen, heb je je eerste fout al gemaakt”.

Zo’n bedrijf wens ik iedereen!

“Jong moet niet geassocieerd worden met gezond & chronisch ziek niet met onmogelijk”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close