Geluk bij een ongeluk: waarom een miscommunicatie het beste was wat mij overkwam

Wanneer ik deze blog schrijf is het maandag 23 mei. En wat heb ik uitgekeken naar deze dag. Zo’n 2 jaar geleden kocht ik samen met twee van mijn vrienden kaartjes voor een dragshow, maar goed toen kwam corona.

Maar vandaag was het eindelijk zover. Om 15:00 zouden we verzamelen om met de auto richting Antwerpen te vertrekken. De show begint pas om 20:00 dus zouden we van te voren nog een leuk tentje zoeken om wat te gaan eten. Ik wist dat deze dag zwaar zou wegen. Want daarnaast zou de show ook pas om 23:00 afgelopen zijn en moeten we natuurlijk ook nog terug.

Maar vanmorgen stond ik op met slecht nieuws op: hartkloppingen. Ik voelde al meteen dat dit niet mijn dag ging worden. Mijn lichaam was moe, uitgeput, kapot, zwak en hoe je het verder ook wilt noemen. “Hoe ga ik dit overleven?”, zeg ik tegen mezelf.

Ik besloot het van te voren heel rustig aan te doen, maar alles wat ik deed bleek alweer te veel. Zo veel dat wanneer ik mij ging klaarmaken dit nog amper lukte. Aan afzeggen wilde ik niet denken. Ik keek er namelijk zo erg naar uit. Eenmaal in de auto lukte het mij om wat energie bij elkaar te schrapen. Maar nu ik in bed lig merk ik dat het waarschijnlijk een stuk adrenaline was. Op overlevingsstand noem ik het altijd.

Bijna in Antwerpen aangekomen, gebeurde er iets super vervelend: we kregen bericht dat de show was verzet naar morgen. Balen! Balen! Balen! “Waarom krijgen we dat zo laat pas te horen?” en “Lekker communiceert weer.”, zeggen we tegen elkaar. Helemaal voor niets zijn we hierheen gereden. Maar je raad het al. Ik was opgelucht. “Yes!”, riep ik heel hard in mijn gedachten.

Geluk bij een ongeluk is hier een heel mooi voorbeeld van. Natuurlijk is het super vervelend dat we voor niets naar Antwerpen zijn gegaan. Of ja, voor niets. We hebben nog een leuk eettentje opgezocht. Maar we hebben niet gezien wat we vandaag hadden verwacht te zien. Ondertussen kan mijn lichaam nu wel wat meer rust pakken zodat ik hopelijk morgen meer energie en kracht heb om echt van de show te genieten.

Dus mij zal je vandaag niet horen klagen. En zoals ik tegen mijn vrienden zei tijdens het eten, “wegens succes verlengt”. Laten we het eens positief bekijken.

VOLG MIJ OP TWITTER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: