Van patiënt naar verzorgende

Ik schrijf dit meteen vanuit het ziekenhuis, waar mijn vriend op dit moment wordt geopereerd. Het is geluk bij een ongeluk, want hij gaf al een tijdje aan dat hij even wat rust nodig had. Die krijgt hij straks genoeg als hij verplicht thuis moet gaan zitten, met zijn voet in het gips. Die hij dus vanmorgen bij een val met de fiets heeft gebroken.

Ik schrijf van patiënt naar verzorgende, omdat ik normaal de persoon ben die verzorgt moet worden. Afgelopen week was het ook weer raak. Het ging de hele dag goed en toen BAM: PEM liet even weten dan die niets ongestraft laat. Het ging opeens helemaal de verkeerde kant op: Extreme hoofdpijn, misselijk, braken, gevoelig voor licht en geluid, en veel huilen (want zo’n aanval kan een uur tot wel bijna 11 uur duren). Niet weten hoe het zich ontwikkeld vind ik altijd dood eng. Maar waar ik naartoe wil is dat het dan verrekte handig is dat er iemand rondloopt die dingen voor mij kan doen: Bij mij komen kijken, medicijnen pakken, drinken pakken, het licht en geluid zo min mogelijk maken, opruimen, de kat verzorgen, etc. Want op zo’n moment ben ik niet meer in staat om te functioneren.

Dus ik hoop vooral dat mijn lichaam aardig voor mij blijft. Eigenlijk zoals die de afgelopen tijd heeft gedaan. Ik bedoel de pijn met deze temperaturen valt heel erg mee en ook PEM is lief voor mij (behalve afgelopen week dan). Maar alles kan natuurlijk zo veranderen. Vooral als je partner ook nog eens weg valt. Ik denk dat ik hem al die kleine klusjes die hij zittend kan doen maar aan hem geef. Alleen beetje jammer dat ik dan net alle sokken al heb gesorteerd.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Gepubliceerd door levenmetlepels

Hallo! Ik ben Alexia (28) en ik blog over mijn leven met Myalgische Encefalomyelitis (ME), Fibromyalgie en Scoliose. Mijn blogs houd ik vooral dicht bij mijzelf: mijn ervaringen.

Eén opmerking over 'Van patiënt naar verzorgende'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: